De 10 meest gestelde vragen tijdens het webinar ‘Starten met LearNav’
Team LearNav kijkt terug op 6 zeer geslaagde webinarsessies. Veel deelnemers lieten zich door LearNav specialist Esther informeren over alles wat nodig was voor een vliegende start in de slimme lijstenmaker voor het VO. Net zoals LearNav gebruikers meedenken over de ontwikkelingen van de software, dachten ook webinarkijkers mee over de benodigde infromatie. Zo werden er in de chat veel nuttige en inspirerende vragen gesteld.
Heeft u het webinar gemist? We hebben de meest gestelde vragen en natuurlijk ook de antwoorden op een rij gezet:
- Hoe log ik in bij LearNav? LearNav maakt gebruik van de Kennisnet koppeling. Inloggen gebeurt dus ook met het zelfde account wat op school voor de meeste applicaties wordt gebruikt. Bent u al ingelogd in uw ELO of LAS? Dan hoeft u alleen maar op de knop ‘inloggen met Kennisnet’ te klikken. Heeft u geen Kennisnet account? Gebruik dan de link om een entree account te registreren.
- Hoe nodig ik een collega uit, en moet mijn collega ook een Kennisnet account hebben? Collega’s en andere betrokkenen kunnen worden uitgenodigd via de tegel op het dashboard. Doorloop de wizard en stuur de uitnodiging tot samenwerken per e-mail. De collega moet inderdaad een Kennisnet account hebben. Heeft de collega dat niet? Dan kan er een Entree account worden aangemaakt via de link op de inlogpagina.
- Waar staan de letters S, L en K voor in het muteerscherm? Deze letters zijn de voorschrijvingscode. Wanneer een artikel binnen een lijst een S, L of K code heeft, betekent dit dat het artikel is opgevoerd op deze lijst. S artikelen worden door de school verstrekt, L artikelen dienen door de leerling zelf te worden gekocht en K artikelen zijn op de lijst opgenomen als klassenset.
- Hoe kan ik één lijst, klas of vak muteren? Gebruik de filters bovenaan elk scherm in LearNav. Zo heeft u altijd alleen de informatie in beeld waar u mee aan de slag wilt. Deze filters werken door de hele applicatie heen; van muteren tot status en van dashboard tot rapportages.
- Ik heb alleen een ISBN. Hoe voeg ik het artikel toch toe aan de lijst? Klik in het muteerscherm op de Leermiddel + knop om de catalogus te openen en klik op het tabblad ‘Snel EAN’s toevoegen’. Plak één of meerdere ISBN’s in het veld en klik op de knop om de catalogus voor deze artikelen te raadplegen. LearNav zoekt nu de bijbehorende informatie op. Het artikel kan worden opgenomen in de lijst door het aan te vinken en met OK te bevestigen.
- Hoe voeg ik mijn eigen materiaal toe aan de lijst? Klik in het muteerscherm op Leermiddel + en ga naar het tabblad Eigen materiaal. Klik op de knop nieuw om een nieuw eigen artikel toe te voegen, of selecteer een eerder toegevoegd eigen artikel uit de lijst.
- Waar kan ik zien wat er nog moet gebeuren aan de lijst? Gebruik het statusscherm om in één oogopslag te zien welke lijstvakken nog moeten worden goedgekeurd. Alle goedgekeurde lijstvakken zijn groen gearceerd. Zijn er lijstvakken nog wit? Dan weet u precies waar nog goedkeuring van uw vaksecties of muteerders op moet worden gegeven.
- Wat is een versie? Een versie is een momentopname van uw leermiddelenlijst. Deze momentopname kan worden gebruikt voor vergelijkingen en rapportages. De versie kan ook, via de API webkoppeling of als export, worden aangeboden aan uw dienstenleverancier.
- Hoe zorg ik dat mijn dienstverlener de versie kan uitlezen? Zorg dat deze aan tenminste één perceel is gekoppeld als leverancier of dienstverlener. Wijs vervolgens de dienstenleveranciers die de lijst uit mogen lezen aan via het instellingenscherm. Ga naar Beheer en vervolgens Instellingen. Bewerk de instellingen en selecteer de dienstverleners in het veld ‘Delen met’
- Hoe kan ik in beeld brengen hoe prijsverschillen tussen versies zijn ontstaan? Stel uw filters in op de benodigde informatie en ga naar de pagina Financieel. Kies voor een analyse per lijst of analyse per vak en klik op de grafiek waar u meer informatie over wilt zien. In de tabel ziet u precies waar de prijsverschillen zitten. Klik op ‘toon leermiddelen’ om precies in beeld te brengen welke leermiddelen en mutaties verantwoordelijk zijn voor de prijswijzigingen.
Deze, en nog veel meer onderwerpen, komen aan bod tijdens LearNav Live op 28 maart in Deventer. Meer weten over LearNav Live? Lees verder en meld u gratis aan.